tisdag 11 januari 2011

Förslag önskas

När jag läser många bokbloggar märker jag att många har väldigt stor önskelista över böcker ni vill läsa under den närmaste tiden. Jag kan inte annat än att känna panik. Jag har inte hunnit sätta mig in i vårens utgivning och har just nu i skrivande stund inga ideer på nyutkommen litteratur som jag vill läsa.
Jag är mest fokuserad på att läsa ur högen av höstens utmaningar som jag inte hann med före jul: Miguel  Syjuco Ilustrado, Den stygga flickan av Mario Vargas Llosa. Dessa böcker ska jag ta mig an de närmaste dagarna.
Men sen då.... inget som inspirerar. Jag vet att Murakami kommer ut med något i vår. För tillfället efter att under de senaste året läst samtliga Murakamis tegelstenar, trots att jag tycker väldigt mycket om honom, pausar jag honom ett tag till.
Har ni där ute några förslag på böcker att längta till, några böcker som man bara inte kan låta bli att köpa, böcker man bara måste läsa... ja ni förstår. Jag älskar den där känslan av det finns så mycket böcker att läsa att jag måste stoppa mig själv. Just nu saknas den känslan.

6 kommentarer:

 1. Jag är med helt oinsatt den här säsongen, känner mig helt handikappad utan svensk bokhandels katalog.

  De böcker jag har bokat, och de enda jag vet, är Dahlströms Spådom och Hellbergs Döden på en blek häst och så längtar jag efter 1Q84

  SvaraRadera
 2. Dahlströms spådom känner jag inte till. Låter spännane. Tack för tipsen

  SvaraRadera
 3. Jag har (som alltid) noll koll på bokförlagens utgivning. Boktips och läslust hämtar jag nästan uteslutande från fina bokbloggar som är piggare än jag på att hålla reda på sådant :)

  OCH jag har idag formulerat ett litet löfte på bloggen att jag ska bli duktigare på att läsa böcker som stått och samlat damm länge i mina egna bokhyllor. Det är väldigt välbehövligt! :)

  SvaraRadera
 4. Lisa H: Jag har haft ett liknande löfte att minst en gång i månaden läsa en klassiker och t o m läsa om en klassiker, men när bokutgivningen är som intensivast och precis som du får man tips och förslag från bra bokbloggar då glöms klassikerna bort.

  SvaraRadera
 5. jag hittar ofta fina böcker när jag flanerar på biblioteket

  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/

  (vaffö kan inte ALLA kommentera här, enklare,
  jag är inte inloggad)

  SvaraRadera
 6. Hannele: Du har helt rätt. Jag hittade faktiskt en igår när jag var där.

  SvaraRadera