fredag 20 maj 2011

Vad blir det i helgen?

Helgen stundar och sol och värme  har utlovats och vi åker  till landet. Trädgårdsarbete och plantering väntar men också läsninng. Med i bagaget finns  De hemlösa  av Yiyun Li.

Kinesiska författare är intressanta även om min kunskap och kännedom om dessa är något begränsad. De hemlösa ser jag fram emot att läsa. Yiyun Li är född i Bejing 1972 men kom till USA 1996. De hemlösa handlar om några människoöden under den kinesiska kulturrevolutionen som vittnar om politiskt förtryck. De hemlösa är hennes debut och blivit prisbelönt.
Vad läser ni?

4 kommentarer:

 1. Innan jag somnade igår läste jag ut Smitning (visst har du skrivit om den? Ska genast undersökas) som nog följde med in i drömmen. I morse började jag på Lila hibiskus. Starkt! De hemlösa har jag nog aldrig sett, blir intressant höra vad du tycker.

  SvaraRadera
 2. Läsa i trädgården passar så bra nu.

  SvaraRadera
 3. Hermia: Ja jag har skrivit om Smitning, den var bra om dock ej den bästa ur SEKWAs utgivning. Lila hibiskus har jag sneglat på och vill läsa men ännu inte kommit till skott. De hemlösa har jag läst 100 sidor och jag är fast om några dagar kommer recension.Den är jättebra intressant.
  Hannele: Det har varit en skön helg med mycket utomhusläsning. Har du också läst utomhus?

  SvaraRadera
 4. ja, frukost ute nästan varje dag nu, med Göteborgs-Posten :)

  SvaraRadera