fredag 27 maj 2011

Ja, vad har jag för läsplaner

Jag har alltid läsplaner och planerar min läsning och älskar att skriva listor över böcker som jag ska läsa och helst ska det vara i prioritetsordning. Det låter ordningssamt och strukturerat men mina listor har en tendens att förlängas i stället för att kortas av. Min läsimpulsivitet gör att så fort något akuellt intresant dyker upp omstruktueras läslistan och ordningen ändras. Till slut finns böcker som hur mycket jag än läser och gör listor hamnar vissa böcker längst ner. Efter ett antal månader tas den boken bort och ställt in i bokhyllan i hyllan för olästa böcker som ska läsas inom kort.
Vad jag dock har lovat mig är att, som jag skrivit tidigare, att läsa en klassiker minst en i månaden. Mitt löfte har jag hållit hittills. Ofta är klassiker ganska tjocka och tunga böcker som inte lämpar sig att bära med sig i väskan på mina dagliga utflykter, varför klassikern blir en bok som jag läser parallellt med en annan bok oftast sen kvälltid.
En lista har jag gjort över de klassiker som jag har för avsikt att läsa i sommar:

Anna Karenina, Leo Tolstoj
Krig och fred, Leo Tolstoj
Svindlande höjder, Emily Brontë

5 kommentarer:

 1. Titta - en lista :)
  Anna Karenina har jag ännu inte läst. Däremot läste jag, nästan till in egen förvåning, Krig o fred i julas. Mycket bra! fast jag ögnade igenom några av de segare krigsplanerar avsnitten.
  Och så träffar du snart Heatcliff!

  SvaraRadera
 2. Jag när också en plan på att läsa en klassiker i månaden, men hitintills har det bara varit en plan och inget förverkligande. Och på mina listor kommer jag aldrig till slutet. Ständigt nya böcker som fyller på!

  SvaraRadera
 3. Hermia: Anna Karenina har jag läst för lääänge sedan men Krig och fred ser jag fram emot som sommarläsning. Ja, Heatcliff kommer jag att träffa, ser fram emot det :)
  Monika: Vilka klassiker ska du läsa, lite nyfiken.

  SvaraRadera
 4. Mycket ryskt :) Hoppas det går bra med Tolstoj.

  SvaraRadera
 5. Böcker x 3: Jag hade en period när jag läste mycket ryskt och gillade det. Nu är det dags för repris av vissa :)

  SvaraRadera