fredag 6 maj 2011

I helgen läser jag...

Helgen som stundar ägnas åt läsning... mest... lite annat lär det också bli.
Jag har tre böcker på gång. Egentligen gillar jag inte att läsa fler böcker samtidigt. Det är alltid en bok som jag gillar mer och som "tar över" medan de andra hamnar på efterkälke och känslan försvagas för den boken som hamnar sist.
Jag läser just nu:
Nicole Krauss, Det stora huset. Några sidor kvar... så bra...
Tom Rachman, De imperfekta. Jättebra...men har fått träda åt sidan för Nicole Krauss.. inte bra...
Hugo Hamilton, De spräcklig. Antagligen bra... men skrivet i ett för långsamt tempo bredvid de ovan nämnda att jag fullkomligt tappat styrfarten på boken.
Således läser jag först ut Det stora huset och sedan De imperfekta för att sedan vila mig  och ta det lugnt i De spräckliga.?
Vad läser ni? Brukar ni läsa fler böcker samtidigt?

6 kommentarer:

 1. jag har oftast ett par på gång samtidigt..

  SvaraRadera
 2. Har läst Krauss och nu precis fått tag i Rachman, skönt de inte behöver konkurrera hos mig... Igår läste jag ut Hetta.
  Läser alltid en i taget, men gör ibland som du och råkar börja på en annan bok, som känns så där akut lockande, den stör oftast ut den andra boken.

  SvaraRadera
 3. Hannele: Det är frestande att läsa fler böcker samtidigt. Det känns som man hinner med lite fler böcker.
  Hermia: Det är nog bättre att läsa en i taget. Hetta ligger i min bokhög. Men jag är lite sugen på att ladda ner radioföljetongen och lyssna på den under mina låååånga promenader. Var det bra?

  SvaraRadera
 4. Jag gillade Hetta (läste)! Men ännu mer gillar jag De imperfekta. Har precis läst om Hardy. Fin bok. Ska läsa vad du skriver om den senare..

  SvaraRadera
 5. Helst läser jag en bok i taget, koncentrerat. Men ibland är det svårt att hålla sig från att kika lite i någon annan bok i högen, bara för att kolla lite sådär, och fastnar man då så sitter man där och försöker slalomläsa... Just nu läser jag egentligen "Se blomman", men så dök "En underbar roman" upp med posten och jag skulle bara kika lite i den och så hux flux var jag visst halvvägs. Och så har jag ju lyriksamlingen "Hon som älskade havet". Just lyriksamlingar har jag svårt att läsa rakt igenom, behöver så mycket tid för dem att jag får vila med prosa in emellan. Och helt plötsligt sitter man där och försöker läsa tre böcker på en gång...

  SvaraRadera
 6. Petra: Ja precis så är det jag känner så väl igen mig.

  SvaraRadera