fredag 13 maj 2011

Är det några fler än jag...

Babel igår var så otroligt bra, intressant. Jag satt som en stenstod och bara sög in allt Nicole Krauss sa. Så intressant. Även Nawal el Saadawi... vilken kvinna... som berättade om förtrycket i Egypten och vilket mod att skriva det hon har skrivit. Jag har bara läst en bok av henne, Imanens fall, men blev väldigt nyfiken att läsa hennes senaste på svenska Den stulna romanen.
Men  Babels utfyllnads inslag av doku diktning som avbryter de intressanta inslagen får mig att gäspa. Inslaget har ingen speciell litterär tyngd och lyfter inte programmet utan blir en platt pinsam kontrast till vad de gäster som intervjuats hade att säga.
Finns det några fler som tycker utfyllnads inslagen kan ersättas av förlängda intervjuer av intressanta personer tex.

2 kommentarer:

  1. Jag tyckte Babel var mycket bättre när det bara var en halvtimme långt. Då ville jag naturligtvis ha mer, mer, mer, men när det väl kom mer - i form av ytterligare en halvtimme - så blev det aningens... urvattnat, tyvärr...

    SvaraRadera
  2. Jennie: Precis så tyckte jag också. Varför inte förlänga inslagen och intervjuerna. Ge boktips osv. Man kan ju förstå att det är en kostnadsfråga, men boktips är väl ändå ett billigt inslag.

    SvaraRadera