lördag 2 april 2011

Nästa bok i min klassikerutmaning

Jag har ju bestämt att läsa minst en klassiker i månaden och det går förvånansvärt bra. Det går så bra att jag inte förstår att jag inte börjat med det långt tidigare.Jag har tyckt att jag missar att läsa nyutkommen litteratur om jag läser en bok som jag redan läst eller som givits ut för länge sedan.
Just nu läser jag Agnes Grey Anne Brontë. Tycker man om engelsk artighet i kombination av engelsk landsbygd  och lite afternoon tea då är det här rätt bok.
Agnes Grey börjar jobba som guvernant för att hjälpa sina föräldrar som fått det svårt ekonomiskt. Några intressanta reflektioner när det gäller hennes arbete som guvernant har jag redan observerat, men jag återkommer med dem när boken är utläst om några dagar.

3 kommentarer:

 1. jag älskar engelska klassiker, har även köpt en hög filmer...

  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/

  SvaraRadera
 2. Har just läst den själv. Och även om den inte är lika stark som hennes nästa roman, The Tenant of Wildfell Hall, är den ett ytterst intressant tidsdokument, tyckte jag. Ser fram emot att höra vad du tycker om den när du har läst.

  SvaraRadera
 3. Hannele: Jag älskar också det engelska men även det franska.
  Petra: Intressant att du nämner The Tenant... jag har varit lite sugen på att läsa den nu när jag är inne i min Brontë period. Jag har fler olästa i min bokhylla.

  SvaraRadera