onsdag 13 april 2011

När orken tryter

Idag hade jag tänkt besöka den internationella författarscenen i Stockholm där Hugo  Hamilton  intervjuas i samband med att hans bok  De spräckliga nyligen kommit ut på svenska. Men när högarna av prov och inlämningsuppgifter dignar  och jag behövde sitta och rätta ett antal timmar orkade jag helt enkelt inte gå dit. Samvetet klarade det inte, och nu sitter jag här och ångrar det. Jag har för flera veckor sedan beställt boken på biblioteket och ser fram emot att hugga in på den. Grates förlag precis som SEKWA ger ut små läsvärda pärlor har gett ut De spräckliga som är en uppväxtskildring från Irland och har blivit kritikerrosad. Kanske någon var och lyssnade på Hugo Hamilton?

3 kommentarer:

  1. "De spräckliga" är en verkligt fin roman- jag läste den för Emmas Prix Fémina-utmaning. Du har något att se fram emot. En "ovanligt annorlunda" irländsk barndomsskildring.

    SvaraRadera
  2. Jag har också läst att det är en annorlunda bardomssklidring. Ibland kan jag bli lite "trött" på sorgliga barndomar. Men den här ser jag fram emot. Är den med i Emmas Prix utmaning? Det måste jag kolla upp.

    SvaraRadera
  3. nej, tyvärr. hade alldeles för fullt upp inför utvecklingssamtal och Öppet hus på skolan.

    SvaraRadera