lördag 2 april 2011

Möte i Toscana

Idag har jag och maken varit och sett Möte i Toscana med Juliette Binoche i huvudrollen. Jag tycker att hon är en fantastisk skådespelare med karaktär och förmåga att spontant ändra sina sinnesuttryck i olika scener. Finns hon med i en film vill jag se den.
Men Möte i Toscana var en stor besvikelse trots att Juliette Binoche absolut gjorde sitt bästa för att lyfta filmen. Den var intetsägande och hade ett budskap som inte kändes viktigt om den ens hade ett budskap.
Juliette Binoche träffar en författare på en författarpresentation och en relation inleds, men man förstår inte om de har eller har haft en relation. Filmen var oförutsägbar på ett ointressant sätt. Det som höjde filmen var bilderna från Toscana. Förblindade vackra bilder över landskap och de små byarna med vackra små torg med blommor i vackra färger. Det var behållningen.

4 kommentarer:

 1. förmodligen ser jag inte filmen, men hon är bra

  SvaraRadera
 2. Hannele: Nej den var inte så sevärd. I annonsen står det att det är en genuin kärlekshistoria. Konstig annonsering. Det passade inte in.

  SvaraRadera
 3. Jag såg den i lördags och fattade inte heller hur det hängde ihop, om det nu gjorde det... Annonsen var verkligen otroligt missvisande!

  SvaraRadera
 4. en av de största filmbesvikelserna senaste året för mig också. här hette den 'certified copy' och jag tänkte 'certified crap'. extra besviken eftersom alla ingredienser lät så lovande: författarmöte, Italien etc.

  SvaraRadera