torsdag 25 november 2010

Önskebok

Jag har under några dagar funderat över vad jag önskar mig för bok i julklapp. Jag har läst Augustvinnarna både Spill och Den röda grevinnan. Jag har läst ganska mycket Vargas Llosa. Dock ej Bockfesten och En stygg flicka som jag har och ska läsa under julen.
Men imorgse i SvD såg jag recension av boken jag vill läsa och önskar mig. Miguel Syjuco heter författaren, Ilustrado heter boken. För mig helt okänd, så klart det är ju en debutant. Jag tror han kommer från Filippinerna, men av recensionen att utläsa verkar boken vara i min smak. Det är en bok som handlar om skrivande och litteraturen insnärjt i ett drama.
Miguel Syjuco besöker Internationell författarscen den 30 november. Men jag kan inte gå TYVÄRR. Jag ska med alla medel försöka ändra mitt andra åtagande. För det är ju så att det blir en annan upplevelse av att ha mött en författare när man sedan läser boken. Man får i alla fall ett annat förhållande till författaren. Är det inte så??
Vad jag kan komma på i skrivande stund har jag inte tidigare läst något av en filippinsk författare. Ni bloggare som ägnar er åt bokgeografi, känner ni till någon filippinsk författare???

2 kommentarer:

  1. Men så intressant! Jag har sökt med ljus och lykta efter en nutida filippinsk författare- jag läste "Två år i Tondo" av Fransisco Sionil José för något år sedan. Det var inte lätt att hitta något av honom som var översatt till svenska (men på engelska finns det nog en hel del). Jag vill nog också gärna läsa "Illustrado". Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Tack nu har jag fått namnet på en till filippinsk författare. Nu har jag ordnat så att jag troligtvis kan lyssna på Syjuco på tisdag. Jag berättar mer då.

    SvaraRadera