söndag 14 november 2010

Betygsättning av böcker

ANVÄNDER DU ETT BETYGSSYSTEM? OM JA, HUR SER DET UT? OM NEJ, HUR GUIDAR DU DINA LÄSARE TILL VAD SOM ÄR ”BRA” RESPEKTIVE ”DÅLIG” LITTERATUR? 

Jag använder inget betygssystem utan det är min läsupplevelse och mina tankar och reflektioner om boken som jag vill förmedla. Jag tror absolut inte på att sätta en siffra som betyg på en bok. En siffra säger inte så mycket utan det är den förmedlade upplevelsen som är viktig.
Jag guidar inte mina läsare till någon litteratur utan det är upp till var och en att välja vilken litteratur man vill läsa. Jag vet vilka genrer som jag inte vill läsa och det är väl viktigt att det i en recension framgår vilken genre det är man recenserar. Jag tror att de flesta är ganska bestämda över vilken typ av bok man vill läsa. Vad jag hoppas på är när jag skriver om böcker  att jag förmedlar en läsupplevelse som smittar av sig  till fler.

3 kommentarer:

 1. Det tycker jag var bra sagt. Det är väl i stort sett så jag känner också- att det är själva läsupplevelsen som man hoppas kunna förmedla- och kanske ge läslust. En bok är så levande... och det går inte att "fånga den" med en siffra (tycker jag i alla fall).

  SvaraRadera
 2. jag har varit mer bestämd, men nu tycker jag att det kan vara kul att läsa något man inte gjort förr, i etiketter försöker jag ange genre..

  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/

  SvaraRadera
 3. Hannele: Bra idé att ange genre i etiketter. Ibland kan det vara svårt att veta hur man ska etikettera sina inlägg

  SvaraRadera