lördag 27 november 2010

Julklappsböcker

Julens första bokpaket från Adlibris har kommit. Jag köper nästa bara böcker och ger bort i julklapp. Enkelt och uppskattat och en gåva som förhoppningsvis finns kvar länge inom en. Numera, de som vet att de får julklappar av mig brukar i god tid lite försynt tala om vilka böcker de gärna vill läsa för att jag ska förstå piken.
Min första Adlibrisförsändelse som kom idag innehöll Hetta av Ian McEwan. Den ska min man få. Både han och jag har läst de flesta av Ian McEwans böcker och tycker de är bra med något undantag. Kazuo Ishiguro, Nocturner tänkte jag ge till min mamma. Jag läste Återstoden av dagen  av samma författare för många år sedan och som handlade om  en butler och ett hembiträdet som arbetade sedan många år hos en förmögen familj i England och en märklig relation påbörjades dem emellan. Den har också filmatiserats med Emma Thompson och Anthony Hopkin i huvudrollen. Märta rider vilse av Erika Eklund Wilson ska jag ge till en lite vän som precis har lärt sig läsa och som jättegärna vill börja rida.

3 kommentarer:

 1. Du har tur du, ingen av de jag köper present till läser böcker...

  SvaraRadera
 2. Läser inte din mamma och man din blogg?

  SvaraRadera
 3. Böcker, böcker, böcker många som jag har omkring mig läser tyvärr inte böcker men min familj får böcker av mig vare sig de vill eller inte.
  Magnusas: Nej jag tror inte det.

  SvaraRadera