torsdag 2 december 2010

Ny leverans från Adlibris

Nu har jag fått ännu ett nytt paket från Adlibris med julklappar att ge bort.
Till en väninna: Lördag av Ian McEwan för att det är en av de bästa böcker jag läst men ett så oförutsägbart slut. Utrensning av Sofi Okanen för att det är för mig årets absolutaste största läsupplevelse. Sofi Oksanen har med sina böcker och sitt författarskap givit Estland ett ansikte. Vindens skugga av Zafón också bra men framför allt vill jag introducera lite spansk litteratur till min väninna.

Till två små vänner som håller på att lära sig att läsa har jag köpt Snygg passning, Jacob av Rudiger Bertram och Nattspaning av Helena Bross. Jag valde dem för att de låg ganska högt upp på kids bästsäljarlista. Jag har numera inte jättebra koll på barnböcker som är bra.
Och sist på rekommendation av Boktoka och Ingrids boktankar   har jag köpt till min son  Liftaren guide till Galaxen av Douglas Adams och [geim] av Anders de la Motte i hopp om att han läser dessa böcker under jullovet och att han kanske blir fast i litteraturen och njuter av den och finner en så stor nyfikenhet att han bara vilja läsa mer och mer och mer. Tänk vilka drömmar jag har med mina julklappar.

2 kommentarer:

  1. Vilka fina presenter! Jag hoppas att din son tycker om sina två böcker! (Jag tänker faktiskt förära min son två böcker av Hesse (Siddharta och Glaspärlespelet) i julklapp- jag är inte helt säker på mottagandet men jag hoppas på det bästa....(och han gick ju vägen över Moment 22 och Liftarens guide...)

    SvaraRadera
  2. Ja tänk när jag ge bort Hesse till sonen men jag är optimistisk. Kanske en dag..

    SvaraRadera