tisdag 21 december 2010

Nu har en termin till gått

Så har årets sista arbetsdag kommit. Det känns alltid lite vemodigt när terminen tar slut. Godjulkramar och önskan om en härlig jul både med elever och kollegor. Tankar och reflektioner över terminen som gått. Vad var bra och vad var mindre bra. Vad kan man göra på annat sätt? Hjärnan är full och allt går runt.
Om några veckor stundar en ny termin med förberedelser till ny läroplan och nytt betygssystem. Mer och mer jobb läggs på lärarna. Mindre och mindre tid blir över till bra tid till eleverna. Hur ska det gå? Är det en sådan skolan vi vill ha med lärare som mer och mer blir byråkrater som ska dokumentera och utvärdera? Vart tog glädjen vägen över att möta förväntansfulla elever och glädjen över att planera sina lektioner när det administrativa tar över.
Lite decembergnäll från en lärare som ifrågasätter sina läraruppgifter.

Men på väg hem från skolan hämtade jag upp mina beställda böcker från kvartersbiblioteket. Ät mig av Agnès Desarthe och Onda Stenar Milena Agus från  SEKWAs och Grates förlag. Mina favoritförlag. Förlagen som ger ut böcker man sällan blir besviken på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar