onsdag 8 december 2010

Adventstid är inte lästid

Hur jag än försöker hitta lästid går det inte just nu. Jag har högar av prov, inlämningar, noveller, uppsatser som ska rättas och kommenteras. Betyg ska sättas om några dagar där alla elevernas prestationer och insatser ska vägas och ses över.
I det privata livet är det födelsedagar och adventsmiddagar med familjen. Julförberedelser och julklappar som ska inhandlas. Nu låter det som jag är en fullständig julfreak. Nej det är jag inte. Men det finns några saker och tillställningar som ingår i mitt sociala liv och det är samma visa varje år och allt är roligt och givande men det skäl från min lästid eftersom allt blir plötsligt så intensivt. Min son har också några viktiga prov så här i slutskedet av terminen och jag vill försöka var både engagerad och närvarande om hjälp 
behövs.
Jag kan inte se att jag under de närmaste dagarna ska hinna läsa. Jag håller fortfarande på med Sefi Atta och läser några sidor då och då men har totalt tappat sammanhanget. Nocturner av Kazuo Ishiguro ligger och väntar. Ilustrado av Miguel Syjuco som jag är så sugen på  ligger på mitt nattygsbord och bara frestar mig och får mig att längta till de underbara  dagarna efter den 24 december, de där latdagarna då lästiden återinförs.

2 kommentarer:

  1. Du är nog inte ensam om att känna så här. Men snart blir det julledigt och kanske massor med tid.

    SvaraRadera
  2. Marie, det är just nu julledigheten man ser fram emot.

    SvaraRadera