onsdag 22 juni 2011

Teater i midsommartid

I  litteraturen finns en hel del scener som utspelas i Midsommartid och speciellt på Midsommarafton. Men det drama som jag främst tänker på när jag tänker på Midsommarscener är nog Fröken Julie av Strindberg. Jag har beskådat teaterstycket  i många olika uppsättningar både i TV av bla en teatergrupp från Sydafrika där betjänten är svart och hela skådespelet får en annan karaktär att vår ursprungliga klasstänkande. De stora nationalscenerna sätter upp pjäsen titt som tätt och även de mindre teatrarna gör det. Ett drama man aldrig riktigt blir mätt på och kan se om och om igen.
Nu läste jag i en fransk tidning att Juliette Binoche spelar Fröken Julie på Avignon festivalen 8-19 juli i södra Frankrike. Har ni vägarna förbi kan ni alltid slinka in och titta på Strindberg på franska.

2 kommentarer:

 1. vilken lämplig midsommarsysselsättning

  SvaraRadera
 2. Hej hopp,

  Letade efter andra tänkbara mindre översvallande recensioner av Spådom, då jag började undra hur jag är funtad som uteslutande tyckte den var obehaglig och efter ett tag helt ointressant, så pass att jag lade den ifrån mig, vilket hör till ovanligheterna (det brukar mest vara om korrläsningen är för usel).

  Hamnade då här genom blogghoppning, och som du verkar sympatisk (det där lät inte så bra som det var tänkt, det var tänkt som nåt snällt) och dessutom delar min kärlek till [sekwa] så lägger jag till dig på blogglistan. :)

  Har du förresten läst (har inte backläst hela vägen) Atlantens mage, av Fatou Diome, på nämnda förlag? Jag vet inte hur den är på svenska, men ÄLSKADE den på franska. Nu när jag sett att den finns översatt vill jag gärna göra reklam för den. :)

  SvaraRadera