måndag 27 september 2010

Bokhögen

Hur ska det här gå? Jag har tidigare skrivit angående tegelstensutmaningen att tegelstenar är inget för mig på hösten utan tegelstenarna läser jag på somrarna då jag mest ligger still och inte behöver frakta och ta med de tjocka böckernar överallt. Men nu har det slumpats sig så att jag har en hel hög av tegelstenar att läsa och dessutom på kort tid. Några har jag lånat på bibliotekte på korttidslån andra har jag fått låna av vänner också på "kortlån". Min kamp som jag fick från Adlibirs igår ska jag ha i min bokcirkel IRL snart. Den har jag både förväntningar och är nyfiken på efter allt omskrivande. I samband med bokmässan såg jag ett flertal intervjuer med Knausgård som bara förstärkte nyfikenheten. Det lär ju vara en  bok speciell både innehållsmässigt och litterärt.
Jag läste en recension förra veckan om en debutant, Carole Martinez, Det broderade hjärtat. Boken lovordades av kritikern och jag blev väldigt intresserad eftersom jag har en svaghet för debutanter, som jag har skrivit i ett tidigare inlägg, dessutom fransk som jag också gillar. Jag beställde den på biblioteket och fick den efter några dagar. Boken var också en tegelsten på så där 500 sidor.
Var går gränsen i sidor för en tegelsten? Är det 500 sidor?
Så nu, Bokstödet läser och jobbar en tid framåt. Inget socialt liv för mig just nu.

3 kommentarer:

 1. Jag ser intressanta böcker i din hög... Knausgårds bok väntar jag på... står väl som nummer fyra eller fem i kön... (och det lär vara korttidslån på den vilket innebär två veckor för en sådan tegelsten- Precis som du tycker jag att 500 sidor är gräns för denna kategori :-)

  SvaraRadera
 2. Ja, minst 500 sidor ska en tegelsten vara. Men det borde ju även bero på formatet...

  Ibland inser jag inte förrän det tar tid att läsa ut en bok, att den var en tegelsten.

  Jag har liksom slutat tänka så om böcker.

  Kanske för att jag läste så många tjocka böcker en tid att min normaltjocklek blev ca 500 sidor. Så egentligen reagerar jag "tegelsten" först vid 7-800 sidor.

  SvaraRadera
 3. Ingrid, vad kul att du också ska läsa Knausgård. Ja ska börja om si så där 3 veckor att läsa den, så det kanske blir att vi läser den samtidigt.Det ska bli spännande att höra vad du tycker.

  SvaraRadera