söndag 19 september 2010

Höstpromenad på stan


Igår tog jag och min man en höstpromenad på stan (Stockholm) för att uträtta några ärenden på Söder. Det kanske låter konstigt att ta en promenad på stan. Men för oss är det en ovanlig sysselsättning då vi nästan alltid vistas ute i naturen på helgerna och tar långa promenader.Jag älskar söder och ville slinka in på den vackraste och mest inspirerande och genuina bokhandel som finns i Stockholm som påminner om boklådor från en svunnen tid, Söderbokhandeln
 Dessvärre måste jag erkänna att jag  nuförtiden köper de flesta av mina böcker på nätet. Det är nästan att man skäms att säga det för man vill ju att dessa gamla vackra boklådor med atmosfär ska fortleva och fortsätta att finnas så att man kan gå omkring bland böcker och insupa en litterär atmosfär rent fysiskt men allt är ju en kostnadsfråga. Är man en aktiv bokkonsument måste man tänka på ekonomin också. Väl inne på Söderbokhandeln hörs inbjudande musik och ett lätt regn faller utanför som sedan övergår till en riktig störtskur och vi blir kvar inne i bokhandeln med förhoppningen att regnet ska avta då vi verkligen inte hade rätt kläder för en regnskur. Vi går runt borden där alla böcker står uppradade i små fina högar. Nyheter på ett bord, pocket på ett annat. Jag går runt och tar och känner och läser på baksidan och blir köp- och lässsugen på massa böcker. Efter en stund trots att regnet inte hade avtagit gick vi ut, jag med en påse med en bok i ;Murakami, Vad jag pratar om när jag  pratar om löpning. Sedan tog vi tunnelbanan hem och vår stadspromenad blev inte som vi hade tänkt oss men väl hemma hade jag i alla fall en nyinköpt bok som jag sedan en tid spanat in och velat läsa.


4 kommentarer:

 1. Åh vilken fin och mysig bokhandel- och jag blir så avundsjuk för jag har långt till något liknande... Murakamis bok tyckte jag väldigt mycket om och det ska bli spännande att läsa dina tankar om den så småningom!!

  SvaraRadera
 2. Jämt jag är till en stad så är bokhandeln det första ställe jag besöker. Jag kan gå omkring där i timmar och bara titta,klämma och känna. Då jag har 22 mil till närmaste bokhandel är jag inte direkt bortskämd med tillfällen. Å andra sidan är det nog lika bra för jag antar att jag skulle vara än fattigare om jag skulle ha en bokhandel i min omedelbara närhet :-)

  (Hos dig måste jag tyvärr kommenterar med mitt googlekonto fastän jag egentligen vill göra det på följande sätt: Annika/http://alkb.se)

  SvaraRadera
 3. Ingrid, ja det är härligt med boklådor. I Stockholm finns det ju några men Söderbokhandeln är ju den mest genuina. Hur långt har du till en bokhandel? Jag har börjat på Murakami. Den är härlig att läsa. Kanske hinner jag göra ett inlägg i morgon. Men då är det måndag och fullt upp... Ha en trevlig söndagkväll

  SvaraRadera
 4. 22 mil till närmaste bokhandel!Det låter nästan overkligt. Men ett bibliotek kanske finns lite närmare. Är det då nätet som blir den närmaste bokhandel??

  SvaraRadera