söndag 25 september 2011

Lycka för en bokälskare

Imorse när jag i sedvanlig ordning varje söndag går till återvinningsrummet med gamla tidningar och tomglas och allehanda skräp som ska sorteras hittar jag på golvet i utrymmet två papperskassar fyllda med böcker som uppenbarligen skulle slängas. Personen som hade för avsikt att göra sig av med sina böcker hade vänligheten att lämna kassen på golvet istället för att slänga dem i containerna för att, inbillar jag mig, någon bokälskar ska hitta dem och få glädje av dem.
I påsarna som dignade av böcker fanns mycket deckare som jag inte så ofta läser och sedan många böcker som jag redan hade läst. Det jag hittade och behöll var:

Mästaren och Margarita av Michail Bulgakov en bok som jag länge tänkt läsa. Kan den räknas som en klassiker? I så fall passar den bra till min klassikerutmaning: att läsa minst en klassiker i månaden.

Döda vita män av Johan Hakelius. Jag har varit lite nyfiken på den här boken ett tag. Jag lägger den i min läshög. Men just nu är den inte högprioriterad.

Damernas detektivbyrå av Alexander McCall Smith Jag har läst en Damernas detektivbyrå och det räcker. Jag ska ge bort dem till en som jag vet tycker om dessa böcker.

3 kommentarer:

  1. I den kassen fanns flera som jag också hade tagit med mig!:)

    SvaraRadera
  2. Jag älskar att rota i gamla bokkassar. Alltid hittar man något:)

    SvaraRadera
  3. Mästaren och Margarita räknas definitivt som en klassiker, en riktigt bra och utmanande bok som får en att tänka efter rejält. Jag tycker att du borde läsa den, för den är värd det.

    SvaraRadera